Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 472g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 47g35kcal6.2g0.5g0.2g3.3g
Sokeri 7.5g31kcal0g7.5g0g0g
Suola, annos 3g28g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 51g450kcal0g0g50.9g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)66g218kcal10.6g34.3g4.4g8.6g
Porkkana 189g62kcal1.2g10.5g0.4g4.8g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)175g611kcal21.1g112.9g8.7g9.6g
Hiivaleipävehnäjauho 245g799kcal29.7g145.7g6.9g13.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2560g4412kcal137.6g622.8g143g79.6g
Valittu annoskoko1280g2206kcal68.8g311.4g71.5g39.8g
Annoskoko puolitettuna640g1103kcal34.4g155.7g35.8g19.9g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138