Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 180g226kcal19.8g0.5g16.2g0g
Sokeri 255g1035kcal0g254.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 176g602kcal17.9g122.8g2.1g6.1g
Voi 60g435kcal0.7g0.2g48.8g0g
Maito,kevyt (valio) 100g90g41kcal2.9g4.3g1.4g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 120g159kcal3.2g3.8g14.4g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g120g70kcal10.8g6g0.2g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 270g96kcal0.4g19.2g0.2g5.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6g22kcal0.2g4.8g0.2g0g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2568g5398kcal112.6g838.2g167g23g
Valittu annoskoko1284g2699kcal56.3g419.1g83.5g11.5g
Annoskoko puolitettuna642g1350kcal28.2g209.6g41.8g5.8g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.6g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378748