Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 250g190kcal4.7g38.8g0.5g2.5g
Porkkana 250g82kcal1.6g13.9g0.5g6.4g
Vesi334g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 10g89kcal0g0g10g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen167g55kcal5.5g8.2g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss167g88kcal9.5g8.8g0.8g5.2g
Arkirae (Valio), annos 100g83g58kcal10g2.9g0.8g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas19g60kcal1.9g11.9g0.4g3.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.5g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2570g1249kcal66.8g169.8g26g35.4g
Valittu annoskoko1285g625kcal33.4g84.9g13g17.7g
Annoskoko puolitettuna643g312kcal16.7g42.5g6.5g8.9g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369