Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 219g63kcal2.2g10.1g0.7g3.9g
Porkkana 175g57kcal1.1g9.7g0.4g4.5g
Peruna, vanha, kuorittu 350g267kcal6.6g54.3g0.7g3.5g
Vesi, vesijohtovesi 438g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt88g40kcal2.8g4.2g1.3g0g
Voi 12g89kcal0.1g0g10g0g
Sokeri 1.8g7.1kcal0g1.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2576g1047kcal25.6g160g26.2g23.8g
Valittu annoskoko1288g523kcal12.8g80g13.1g11.9g
Annoskoko puolitettuna644g262kcal6.4g40g6.6g6g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644