Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 13g3.5kcal0.2g0.4g0.1g0.2g
Herkkusieni 8.3g1.3kcal0.2g0g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)7.3g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kiinankaali raaka 100g13g2.2kcal0.2g0.3g0g0.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1g0.2kcal0g0g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g2.5g0.4kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 6.7g2.2kcal0g0.4g0g0.2g
Voi 0.4g3kcal0g0g0.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Paprika, punainen2.5g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 2.1g0.5kcal0g0g0g0g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g2.1g2.3kcal0.2g0.4g0g0.1g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl4.2g14kcal0.1g0.1g1.5g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g4.2g10kcal0.3g2g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana258g90kcal2.6g8.2g4.6g2.8g
Valittu annoskoko129g45kcal1.3g4.1g2.3g1.4g
Annoskoko puolitettuna65g22kcal0.7g2.1g1.2g0.7g
Arvot/100g100g35kcal1g3.2g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416