Ihana kesäkurpitsavuoka

500g paistijauhelihaa
öljyä paistamiseen
1 kg kesäkurpitsa
2 reilunkokoista sipulia
140g tomaattipyrettä
1dl vettä
4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 pss (150g) emmental punaleima raastetta

Viipaloi kesäkurpitsa reiluiksi viipaleiksi, paista öljyssä kullanvärisiksi, laita niistä puolet uunivuoan pohjalle ja puolet odottamaan lautaselle.

Ruskista jauheliha ja hienn.

Sipulit ja valkosipulin kynnet.

Lisää pannulle tomaattipyree, vesi ja mausteet, anna hautua n. 10 min., jonka jälkeen voit kaataa seoksen kesäkurpitsojen päälle.

Lado pinnalle loput kesäkurpitsaviipaleet ja reilusti juustoraastetta.

Kypsennä 175 astetta n. 35 min. Anna vetäytyä hetki.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 259 grammaa

Eija62
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha 10%63g107kcal12.5g0g6.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g18g13kcal0.8g2.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.6g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Oregano, kuivattu 0.6g1.9kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Emmental punaleima raaste Ingman 100g19g73kcal5.4g0.1g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana259g436kcal38.4g7.2g27.4g1g
Valittu annoskoko129g218kcal19.2g3.6g13.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna65g109kcal9.6g1.8g6.9g0.3g
Arvot/100g100g169kcal14.8g2.8g10.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136556