Valkosuklaa-limekakku

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Foppa67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi22g99kcal1.4g13.1g4.6g0.7g
Voi 11g79kcal0.1g0g8.9g0g
Kuohukerma,valio,2dl29g99kcal0.6g0.9g10.2g0g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g58g99kcal4.2g9.3g5g0g
Sokeri 3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Vesi4.4g0kcal0g0g0g0g
Liivate 1.2g4.1kcal1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana259g790kcal14.6g53.6g57.4g1.4g
Valittu annoskoko130g395kcal7.3g26.8g28.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna65g197kcal3.7g13.4g14.4g0.4g
Arvot/100g100g305kcal5.6g20.7g22.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423626