Sämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy ja suola.

Lisää jauhot hiljalleen ja alusta.

Anna kohota kaksinkertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 200 asteessa 10 - 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 54g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 5.4g4.1kcal0.7g0.1g0g0.4g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )1.8g17kcal0g0g1.8g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 11g32kcal0.9g5.8g0.2g1.5g
Grahamjauho 27g89kcal2.9g16.5g0.6g2.7g
Vehnäjauho puolikarkea 29g101kcal3g20.6g0.4g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana259g485kcal15g86g6g11.2g
Valittu annoskoko130g243kcal7.5g43g3g5.6g
Annoskoko puolitettuna65g121kcal3.8g21.5g1.5g2.8g
Arvot/100g100g187kcal5.8g33.2g2.3g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82901