Jauhelihapasta kalkkunasta ja kesäkurpitsasta

Pese ja leikkaa suuren kesäkurpitsan päätykovat pois.

Suikaloi pituussuunnassa omenankuorintaveitsellä nauhapastan paksuiseksi koko kurpitsa.

Puolita kaikki pestyt kirsikkatomaatit (1/2 rasiaa), silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

Laita pannulle öljy, kuumenna se ja paista siinä kalkkunanjauheliha.

Lisää sipulit ja tomaattipyree.

Lisää mausteet, suola, tomaatit ja ketsuppi kun sipulitkin ovat kypsyneet ja viimeiseksi kesäkurpitsaviipaleet.

Paista vielä muutama minuutti kunnes kesäkurpitsasuikaleet ovat pehmeitä ja taipuvaisia.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Mei
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 467g84kcal2.6g11.7g1.9g3.3g
Kirsikkatomaatti, 50g146g29kcal0.9g5.5g0.4g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g41g30kcal1.8g5.3g0.1g0g
Kalkkunan Jauheliha (Kariniemi), annos 400g467g649kcal88.7g0g32.7g0g
Heinz ketsuppi21g21kcal0.2g5g0g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.3g6.5kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g2.3g8.6kcal0.3g1.4g0.2g0g
Basilika, kuivattu 2.3g5.9kcal0.3g0.5g0.1g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g12kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Sipuli, kokonainen 50g117g32kcal1.5g5.6g0.2g0.8g
Rypsiöljy 12g103kcal0g0g11.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2583g1963kcal195g75.6g95g11.6g
Valittu annoskoko1292g982kcal97.5g37.8g47.5g5.8g
Annoskoko puolitettuna646g491kcal48.8g18.9g23.8g2.9g
Arvot/100g100g76kcal7.5g2.9g3.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325696