Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen241g80kcal8g11.8g0g0g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 8.4g6.3kcal1.1g0.1g0g0.6g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3g9kcal0.3g1.8g0.2g0.8g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)33g73kcal4.3g0.2g6.2g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki302g169kcal25.6g15.1g0.6g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g302g1025kcal15.1g226.2g1.5g21.1g
Omena, ulkomainen, kuorittu 344g154kcal0.7g32.4g0.3g6.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2592g3032kcal110.2g575.2g17.6g57.4g
Valittu annoskoko1296g1516kcal55.1g287.6g8.8g28.7g
Annoskoko puolitettuna648g758kcal27.6g143.8g4.4g14.4g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273