Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen0.2g1.6kcal0g0g0.2g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 2.6g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Lehtikaali 0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 3.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Vesi4.7g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g1.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana26g8kcal0g0.6g0.4g0.2g
Valittu annoskoko13g4kcal0g0.3g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna7g2kcal0g0.2g0.1g0.1g
Arvot/100g100g30kcal0g2.3g1.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612