Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g2.9g17kcal0.6g0.6g1.5g0.3g
Kananmuna kuoreton 3.2g4.6kcal0.4g0g0.3g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu1.5g7.9kcal0.4g0.3g0.7g0.1g
Pellavansiemen kokonainen 1.9g10kcal0.4g0g0.8g0.5g
Auringonkukansiemen 1.5g8.7kcal0.3g0.2g0.7g0.1g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g1.3g0.7kcal0.1g0g0g1.3g
Oliiviöljy 0.8g7.3kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana26g112kcal4.4g2.2g9.6g4.6g
Valittu annoskoko13g56kcal2.2g1.1g4.8g2.3g
Annoskoko puolitettuna7g28kcal1.1g0.6g2.4g1.2g
Arvot/100g100g426kcal16.8g8.4g36.6g17.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107