Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi6.2g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g1.2g1.9kcal0.2g0g0.1g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Parsakaali brokkoli 0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Juuriselleri 0.1g0kcal0g0g0g0g
Palsternakka 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g4.1g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana27g8kcal0.4g0.4g0.2g0.2g
Valittu annoskoko13g4kcal0.2g0.2g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna7g2kcal0.1g0.1g0.1g0.1g
Arvot/100g100g30kcal1.5g1.5g0.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551