Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 5.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.4g1.1kcal0g0.3g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0g0.1kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 4.1g13kcal0.4g2.3g0.1g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 2.4g8.4kcal0.2g1.7g0g0.1g
Auringonkukansiemen 0.9g5.6kcal0.2g0.1g0.5g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana27g56kcal1.6g8.8g1.2g1.6g
Valittu annoskoko14g28kcal0.8g4.4g0.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna7g14kcal0.4g2.2g0.3g0.4g
Arvot/100g100g206kcal5.9g32.6g4.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525