Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi7g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)2.3g0.4kcal0g0g0g0g
Sipuli 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.9g0.3kcal0g0.1g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 0.9g0.7kcal0g0.1g0g0g
Parsakaali brokkoli 0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Tomaattisose tomaattipyree 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0.1kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana27g5kcal0g0.4g0g0g
Valittu annoskoko14g2kcal0g0.2g0g0g
Annoskoko puolitettuna7g1kcal0g0.1g0g0g
Arvot/100g100g17kcal0g1.5g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958