Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 3.9g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Selleri, annos 50g1.6g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.9g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1.6g5.3kcal0g0g0.5g0g
Juustoraaste emmental punaleima1.6g6.1kcal0.5g0g0.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana28g29kcal1g1.2g2g0.4g
Valittu annoskoko14g14kcal0.5g0.6g1g0.2g
Annoskoko puolitettuna7g7kcal0.3g0.3g0.5g0.1g
Arvot/100g100g104kcal3.6g4.3g7.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465