Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste2.5g0kcal0g0g0g0g
Voi 38g273kcal0.4g0.2g30.6g0g
Manteli 19g116kcal4.5g1.2g10.2g1.4g
Vehnälese 1.5g3.4kcal0.2g0.2g0.1g0.6g
Psylliumkuitu, annos 6g1.3g0.6kcal0g0g0g1g
Kaakaojauhe sokeroitu 1.5g6.4kcal0.1g1.2g0.1g0g
Kahvijuoma, keskiarvo 3.8g0.1kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 38g124kcal0.8g1.1g13.2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g13g65kcal1.3g2.9g5.4g0g
Raparperi 13g4.2kcal0.1g0.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana260g1187kcal14.8g15.6g119.2g6.4g
Valittu annoskoko130g594kcal7.4g7.8g59.6g3.2g
Annoskoko puolitettuna65g297kcal3.7g3.9g29.8g1.6g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905