Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Sokeri 19g76kcal0g18.8g0g0g
Maito, Kevyt9g4.3kcal0.3g0.5g0.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl9g32kcal0.2g0.3g3.3g0g
Voi 60% rasvaa 8.9g49kcal0.1g0g5.4g0g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Raparperi 28g10kcal0.2g1.5g0g0.4g
Voi 60% rasvaa 4.7g26kcal0g0g2.9g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.1g21kcal0.6g4.3g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana261g710kcal10.4g104.6g26.4g3g
Valittu annoskoko131g355kcal5.2g52.3g13.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna65g178kcal2.6g26.2g6.6g0.8g
Arvot/100g100g272kcal4g40.1g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273