Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl47g18kcal0.5g4.2g0g0g
Hiiva, 50g4.7g2.9kcal0.6g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma9g30kcal0g6.9g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g5.2g31kcal1.2g0.7g2.5g0.3g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi6.6g21kcal1.9g0.5g1.3g2g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g13g43kcal1.4g8.6g0.3g1.6g
Vehnäjauho puolikarkea 20g68kcal2g13.8g0.2g0.7g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g18g55kcal1.7g11.1g0.4g2.6g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g2.8g4.4kcal0.4g0.9g0.1g1.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)3.9g15kcal0.5g3g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana262g575kcal20.4g99.6g9.8g17.8g
Valittu annoskoko131g288kcal10.2g49.8g4.9g8.9g
Annoskoko puolitettuna65g144kcal5.1g24.9g2.5g4.5g
Arvot/100g100g220kcal7.8g38.1g3.7g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492