Pastakastike hirvenlihasta

Ruskista 400 g hirvenjauhelihaa tilkassa öljyä, lisää pilkotut sipuli (1-2 kpl) ruskistuksen loppuvaiheessa.

Kun jauheliha on ruskistunut tarpeeksi lisää tölkillinen (400g) tomaattimurskaa sekä mausteita makusi mukaan(mustapippuria n. 1 tl, suolaa n.1,5 tl, oreganoa, basilikaa, [myös pitsamauste käy yrttien sijasta], 1kpl lihaliemikuutio).

Lisää hieman vettä, itse yleensä huuhtelen tomaattimurskapurkin noin desillä vettä.

Anna kiehua hetken aikaa (n.10 min) miedolla lämmöllä.

Lisää ruokakerma 4% (1dl) sekä creme fraiche 5% (1dl) ja annan kiehahtaa, lisää makusi mukaan murskattuja valkosipulin kynsiä (itse laitan 3 - 4 kpl).

Maista kastiketta ja mausta lisää jos tarve vaatii :)

Stind3
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma Valio 4% K&P13g7.5kcal0.1g0.6g0.5g0.1g
Creme Fraiche, Ingman, 5%10g8kcal0.3g0.6g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Basilika, kuivattu, annos 2g0.5g0.9kcal0.1g0.1g0g0.2g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Hirvenliha, annos 100g50g56kcal10.6g0g1.5g0.3g
Tomaattimurska (Euro shopper)50g15kcal0.5g2g0.2g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1g9kcal0g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana262g198kcal23.4g7.4g7.4g1.6g
Valittu annoskoko131g99kcal11.7g3.7g3.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna65g49kcal5.9g1.9g1.9g0.4g
Arvot/100g100g76kcal8.9g2.8g2.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=48042