Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl15g51kcal2.1g9.6g0.5g0.8g
Vehnänalkio, 0,25 dl3.1g10kcal0.9g1g0.3g0.4g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Rahka, valio19g12kcal1.9g0.8g0.1g0g
Mustikka metsä- 23g10kcal0.1g1.4g0.1g0.7g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 25g8.6kcal0.8g1.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana262g475kcal18.4g53g20.2g3.8g
Valittu annoskoko131g237kcal9.2g26.5g10.1g1.9g
Annoskoko puolitettuna66g119kcal4.6g13.3g5.1g1g
Arvot/100g100g181kcal7g20.2g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203558