Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen52g17kcal1.7g2.6g0g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g13g10kcal0.2g0.9g0.7g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 47g36kcal0.9g7.3g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana262g130kcal5.8g22.2g1.6g1.2g
Valittu annoskoko131g65kcal2.9g11.1g0.8g0.6g
Annoskoko puolitettuna65g33kcal1.5g5.6g0.4g0.3g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.5g0.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324