Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste25g0kcal0g0g0g0g
Voi 376g2730kcal4.5g1.5g305.9g0g
Manteli 188g1159kcal45.3g12.4g101.6g13.5g
Vehnälese 15g34kcal2g2.3g0.7g5.6g
Psylliumkuitu, annos 6g13g6.3kcal0g0g0g10.4g
Kaakaojauhe sokeroitu 15g64kcal0.9g11.6g1.4g0.1g
Kahvijuoma, keskiarvo 38g1.2kcal0.1g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 376g1242kcal7.5g11.3g131.7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g125g647kcal12.5g28.6g53.7g0g
Raparperi 125g42kcal0.9g6.9g0.1g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2600g11875kcal147.4g155.6g1190.2g62.8g
Valittu annoskoko1300g5938kcal73.7g77.8g595.1g31.4g
Annoskoko puolitettuna650g2969kcal36.9g38.9g297.6g15.7g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905