Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali751g158kcal9g25.5g1.5g15.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.4g0.1g1.4g
Puuroriisi36g126kcal2.2g27.4g0.6g0.8g
Sipuli (kuorittu)131g36kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 300g683kcal57.1g0g51.1g0g
Siirappi 30g91kcal0g22.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2610g2219kcal140.6g169.8g107.2g40.4g
Valittu annoskoko1305g1110kcal70.3g84.9g53.6g20.2g
Annoskoko puolitettuna653g555kcal35.2g42.5g26.8g10.1g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318