Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 221g315kcal27.6g0.7g22.6g0g
Sokeri 128g521kcal0g128.2g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g35g123kcal1.2g28.4g0.4g1.1g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g30g101kcal0g24.7g0g0.4g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 20g74kcal3.7g2.2g4.3g6.1g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA201g321kcal14.6g32.1g14g0g
Pandan tumma suklaa 150 g150g803kcal7.4g78.2g48.1g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl401g1443kcal8g10.8g152.3g0g
Sokeri 60g244kcal0g60.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.9g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g50g20kcal0g5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2616g8024kcal125g764.6g483.4g15.2g
Valittu annoskoko1308g4012kcal62.5g382.3g241.7g7.6g
Annoskoko puolitettuna654g2006kcal31.3g191.2g120.9g3.8g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173905