Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g601g60kcal3.6g8.4g0.6g4.2g
Sokeri 102g415kcal0g102.1g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L361g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 180g60kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g3g1.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Tilli, tuore 48g14kcal1.8g0.4g0.4g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2616g1121kcal12.4g226.8g2.2g10.8g
Valittu annoskoko1308g561kcal6.2g113.4g1.1g5.4g
Annoskoko puolitettuna654g280kcal3.1g56.7g0.6g2.7g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108