Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala132g421kcal19.7g77.6g3.4g13.2g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton18g56kcal4.1g1.8g3.6g0g
Voi vähäsuolainen 88g636kcal1g0.4g71.3g0g
Sokeri 14g57kcal0g14g0g0g
Vesi53g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 102g742kcal1.2g0.4g83.2g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g205g716kcal3.5g182.1g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 129g178kcal16.1g0.4g12.6g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton35g112kcal8.1g3.7g7.3g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark88g465kcal6.9g28.1g36.8g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g175g211kcal4.9g7.9g17.5g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl249g845kcal5g7.5g87g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark23g124kcal1.8g7.5g9.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2618g9127kcal144.6g662.8g665g26.8g
Valittu annoskoko1309g4563kcal72.3g331.4g332.5g13.4g
Annoskoko puolitettuna655g2282kcal36.2g165.7g166.3g6.7g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=397045