Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 13g18kcal1.6g0g1.3g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl14g12kcal0.2g0.6g1g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 14g39kcal0.3g0.4g3.9g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio16g48kcal5.6g0g2.8g0g
Grahamjauho 5.2g17kcal0.5g3.1g0.1g0.5g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl14g48kcal2g9g0.4g0.8g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 9g67kcal0.1g0g7.5g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g28g25kcal4.5g0.4g0.7g0g
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Ruokasuola jodioitu 0.3g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 4.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana263g556kcal30g28.2g35.4g3g
Valittu annoskoko131g278kcal15g14.1g17.7g1.5g
Annoskoko puolitettuna66g139kcal7.5g7.1g8.9g0.8g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.7g13.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490