Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g13g17kcal0.6g3.2g0.2g0.3g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 21g27kcal4.3g0g1g0g
Oliiviöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Sipuli (kuorittu)4.2g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka4.2g0.5kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.4g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Parsakaali, keitetty, suolaa 6.2g2.2kcal0.3g0.1g0g0.2g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 4.2g13kcal1g1.9g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 4.6g6.5kcal0.6g0g0.5g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk5.8g2.3kcal0.1g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana263g162kcal14g12.2g5.8g2.8g
Valittu annoskoko132g81kcal7g6.1g2.9g1.4g
Annoskoko puolitettuna66g41kcal3.5g3.1g1.5g0.7g
Arvot/100g100g62kcal5.3g4.6g2.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390