Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore39g6.7kcal0.2g1g0.2g0.3g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g23g37kcal4.5g0g2.3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.4g2.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)8.4g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Basilika, tuore 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 23g6.6kcal0.1g1.2g0g0.4g
Tomaattisose tomaattipyree 2.5g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Ketsuppi, Heinz1.1g1.2kcal0g0.3g0g0g
Valkosipuli 0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g14g35kcal2.5g0.1g2.7g0g
Mozzarella juustoraaste, valio5.6g16kcal1.5g0g1.2g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen5.6g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana263g222kcal18.4g8.2g12.8g2.2g
Valittu annoskoko131g111kcal9.2g4.1g6.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna66g56kcal4.6g2.1g3.2g0.6g
Arvot/100g100g85kcal7g3.1g4.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171