Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)33g6.2kcal0.5g0.6g0.2g0.8g
Kukkakaali 13g3.2kcal0.2g0.3g0g0.3g
Jauheliha, sika-nauta 44g97kcal7.7g0g7.4g0g
Pekoni rasvainen 9g35kcal1.1g0g3.4g0g
Sinappi 3.5g4.6kcal0.2g0.5g0.2g0.1g
Oliiviöljy 3g26kcal0g0g3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 11g36kcal0.2g0.3g3.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g5.5g8.2kcal0.9g0.1g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana263g438kcal21.8g4.6g37g2.8g
Valittu annoskoko132g219kcal10.9g2.3g18.5g1.4g
Annoskoko puolitettuna66g110kcal5.5g1.2g9.3g0.7g
Arvot/100g100g166kcal8.3g1.7g14.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178