Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g512g1659kcal80.9g345.6g15g51.2g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g256g922kcal36.9g150.8g17.9g24.1g
Ohrasuurimo 256g825kcal21.1g161.7g5.1g19.5g
Oivariini, 60 (100g)32g176kcal0.3g0.3g19.2g0g
Tattarisuurimo / -jauho 256g826kcal30.4g154.8g5.1g14.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2624g8815kcal339.2g1626.4g124.6g219.2g
Valittu annoskoko1312g4408kcal169.6g813.2g62.3g109.6g
Annoskoko puolitettuna656g2204kcal84.8g406.6g31.2g54.8g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810