Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipuli 1.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Valkosipuli 3.5g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 219g74kcal6.7g10.7g0.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa175g525kcal40.2g0g40.2g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 4.4g24kcal0g0g2.6g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g87g280kcal11.4g54.2g2.2g7.9g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)350g87kcal3.5g19.2g0g4.9g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)4.8g14kcal0.5g0.9g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.7g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 437g994kcal83g0g74.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2625g4077kcal293.8g186g241g27.2g
Valittu annoskoko1313g2039kcal146.9g93g120.5g13.6g
Annoskoko puolitettuna656g1019kcal73.5g46.5g60.3g6.8g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191