Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 3427g5233kcal661.5g0g287.9g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl1142g3427kcal97.1g616.9g51.4g25.1g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl99g891kcal0g0g99g0g
Jäävuorisalaatti, rapea762g76kcal8.4g6.1g1.5g9.1g
Tomaatti 1904g434kcal10.7g65.7g5.7g26.7g
Juustoraaste emmental punaleima1142g4455kcal331.3g0g342.7g0g
Sipuli (kuorittu)381g103kcal5g18.3g0.8g6.5g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g762g320kcal12.2g68.5g3.8g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore381g95kcal0g34.3g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g30070kcal2252.4g1619.6g1585.6g135.6g
Valittu annoskoko10000g15035kcal1126.2g809.8g792.8g67.8g
Annoskoko puolitettuna5000g7517kcal563.1g404.9g396.4g33.9g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760