Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi360g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 36g27kcal4.7g0.4g0.1g2.5g
Suola, annos 3g7.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma11g35kcal0g8g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)288g922kcal39.7g167g9.2g36g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g576g2016kcal73.2g400.3g11.5g19g
Voi, 1 tl, 5 g36g263kcal0.4g0.4g28.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2628g6524kcal236g1152.2g99.2g115g
Valittu annoskoko1314g3262kcal118g576.1g49.6g57.5g
Annoskoko puolitettuna657g1631kcal59g288.1g24.8g28.8g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577