Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow250g250kcal57.4g0g2.2g0g
Herkkusieni 212g34kcal4.5g0.6g0.7g3.2g
Sipuli 187g57kcal2.3g9g0.4g3.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.7g0.1g0.4g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g6.2g14kcal1.1g1.1g0.6g0g
Mustapippuri 1.2g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%125g237kcal12.5g6.2g17.5g0g
Tilli, tuore 125g37kcal4.6g1.1g1g2.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.2g56kcal0g0g6.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2630g1494kcal170g59.2g57.6g20g
Valittu annoskoko1315g747kcal85g29.6g28.8g10g
Annoskoko puolitettuna658g373kcal42.5g14.8g14.4g5g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343