Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g306g1044kcal47.5g193.2g9.2g18.4g
Tonnikala vedessä, rainbow245g245kcal49g1.2g4.9g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g75g376kcal4.9g39.9g21.8g1.5g
Ruokakerma Valio 5%350g210kcal4.2g9.8g17.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 175g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 105g108kcal3.6g18.9g1.1g3g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g1.7g3kcal0.1g0.6g0g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Oliiviöljy 12g104kcal0g0g11.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2632g4205kcal219.8g531.4g132.8g47.2g
Valittu annoskoko1316g2102kcal109.9g265.7g66.4g23.6g
Annoskoko puolitettuna658g1051kcal55g132.9g33.2g11.8g
Arvot/100g100g160kcal8.4g20.2g5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89850