Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g675g405kcal10.1g87.8g0.7g6.1g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g169g186kcal28.7g2.7g7.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g113g32kcal0.7g6.7g0.2g2.8g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.6g5.9kcal0.4g0.9g0g0.1g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g70g42kcal0.7g3.2g2.8g0.4g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl113g135kcal3.8g4.1g11.3g0g
Rypsiöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Hillosipulisäilyke 56g27kcal0.7g5.3g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2637g1806kcal93.2g232.2g54.8g24.4g
Valittu annoskoko1318g903kcal46.6g116.1g27.4g12.2g
Annoskoko puolitettuna659g452kcal23.3g58.1g13.7g6.1g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725