Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi562g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl8.4g21kcal1g0.1g1.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g110g31kcal0.7g6.5g0.2g2.7g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Selleri, annos 50g2.8g0.4kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 34g22kcal0.2g4g0.1g1.5g
Kiinankaali 84g17kcal1.3g1.9g0.3g0.8g
Peruna, keskikokoinen 60g236g142kcal3.5g30.7g0.2g2.1g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g197g433kcal21.6g3.9g37.4g0.2g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%56g62kcal1.5g1.5g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2637g1469kcal60.4g100g91.6g15.6g
Valittu annoskoko1318g735kcal30.2g50g45.8g7.8g
Annoskoko puolitettuna659g367kcal15.1g25g22.9g3.9g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207501