Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi675g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)225g41kcal4.1g4.1g0.7g4.5g
Sipuli 59g18kcal0.7g2.8g0.1g1g
Porkkana 90g29kcal0.6g5g0.2g2.3g
Peruna, vanha, kuorittu 90g69kcal1.7g14g0.2g0.9g
Parsakaali brokkoli 90g32kcal4.2g1.8g0.3g2.3g
Tomaattisose tomaattipyree 32g24kcal1.4g4.1g0.1g0.3g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g9g0.4kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Selleri, annos 50g45g6.3kcal0.5g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2637g447kcal27.2g67.8g3.2g22.8g
Valittu annoskoko1319g223kcal13.6g33.9g1.6g11.4g
Annoskoko puolitettuna659g112kcal6.8g17g0.8g5.7g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958