Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 38g11kcal0.4g1.7g0.1g0.7g
Selleri, annos 50g15g2.1kcal0.2g0.5g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl15g51kcal0.3g0.5g5.3g0g
Juustoraaste emmental punaleima15g59kcal4.4g0g4.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.7g2.6kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana264g277kcal11.4g11.8g20g3.6g
Valittu annoskoko132g139kcal5.7g5.9g10g1.8g
Annoskoko puolitettuna66g69kcal2.9g3g5g0.9g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465