Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha37g62kcal7.1g0g3.7g0g
Sipuli 9g2.8kcal0.1g0.4g0g0.2g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Paprikajauhe 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Täysjyväriisi 16g53kcal1g11.4g0.1g1.2g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.9g2.7kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 19g19kcal0.6g3.4g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana264g329kcal17.8g30.8g13.6g4g
Valittu annoskoko132g165kcal8.9g15.4g6.8g2g
Annoskoko puolitettuna66g82kcal4.5g7.7g3.4g1g
Arvot/100g100g125kcal6.7g11.7g5.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316