Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 25g80kcal6.1g11.4g0.5g2.2g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.6g5.5kcal0g0g0.6g0g
Sipuli 3.8g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Pinaatti 9g1.3kcal0.2g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana265g175kcal12.6g23.2g2.2g4.8g
Valittu annoskoko133g88kcal6.3g11.6g1.1g2.4g
Annoskoko puolitettuna66g44kcal3.2g5.8g0.6g1.2g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.7g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385