Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 13g28kcal0.6g2.2g1.8g0.7g
Persilja 2.5g0.7kcal0g0g0g0.2g
Oliiviöljy 6.2g55kcal0g0g6.2g0g
Tomaatti 25g5.7kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Kurkku 23g2.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 50g92kcal2.3g15.8g1.9g0.8g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore6.2g1.6kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana265g377kcal6.4g40.4g20g4.6g
Valittu annoskoko132g189kcal3.2g20.2g10g2.3g
Annoskoko puolitettuna66g94kcal1.6g10.1g5g1.2g
Arvot/100g100g142kcal2.4g15.3g7.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73500