Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 14g102kcal0.2g0.1g11.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 17g21kcal1.9g0g1.5g0g
Kaurahiutale 5.6g21kcal0.8g3.2g0.4g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Sokeri 20g82kcal0g20.2g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g28g33kcal0.8g1.1g2.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 28g12kcal0.1g1.8g0.2g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana266g679kcal11.4g81g33g4.2g
Valittu annoskoko133g339kcal5.7g40.5g16.5g2.1g
Annoskoko puolitettuna66g170kcal2.9g20.3g8.3g1.1g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932