Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g1.5g0.9kcal0.2g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1g3kcal0g0.7g0g0g
Kurpitsa 50g7.9kcal0.4g1g0.1g1g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Kananmuna kuoreton 2.8g3.9kcal0.3g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana266g364kcal11g66.4g4.6g5.2g
Valittu annoskoko133g182kcal5.5g33.2g2.3g2.6g
Annoskoko puolitettuna66g91kcal2.8g16.6g1.2g1.3g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25g1.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206