Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g40g129kcal4g30g0.9g4.4g
Linssi-punainen (raaka)57g173kcal14.2g28.4g0.6g5.1g
Juuriselleri 81g25kcal1g3.7g0.2g2.5g
Palsternakka 90g58kcal0.5g10.7g0.4g4.1g
Oliiviöljy 12g106kcal0g0g12g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g120g34kcal0.7g7.1g0.2g3g
Valkokaali keräkaali 300g83kcal3.6g12.2g0.6g6.3g
Lihaliemi laimennettu 80g15kcal0g2.4g0.5g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 8g23kcal0.9g1.2g1.7g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2640g1383kcal54.8g207g34.8g55.4g
Valittu annoskoko1320g692kcal27.4g103.5g17.4g27.7g
Annoskoko puolitettuna660g346kcal13.7g51.8g8.7g13.9g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251