Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 338g130kcal3.4g23.3g0.7g8.4g
Nauris 169g46kcal1.7g7.1g0.5g3.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g96g26kcal1.2g4.6g0.2g1.6g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Rypsiöljy 32g279kcal0g0g31.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 563g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 113g312kcal2.3g3.4g31.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2642g1610kcal19g80.4g129g26.8g
Valittu annoskoko1321g805kcal9.5g40.2g64.5g13.4g
Annoskoko puolitettuna660g403kcal4.8g20.1g32.3g6.7g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683