Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)909g246kcal11.8g43.6g1.8g15.5g
Valkosipuli 91g99kcal7.2g14.8g0.5g1.9g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g303g979kcal30.3g227.3g6.7g33.3g
Linssi-punainen (raaka)430g1308kcal107.6g215.2g4.3g38.7g
Juuriselleri 612g193kcal7.7g28.2g1.2g19g
Palsternakka 685g436kcal3.4g80.8g2.7g30.8g
Oliiviöljy 91g804kcal0g0g90.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g909g255kcal5.5g54.1g1.8g22.7g
Valkokaali keräkaali 2273g631kcal27g92.3g4.5g47.7g
Lihaliemi laimennettu 606g115kcal0g18.2g3.6g0.1g
Lihaliemijauhe/tiiviste 61g177kcal6.7g9.1g12.7g0.3g
Vesi3030g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g10481kcal414.4g1567.2g261.4g420g
Valittu annoskoko10000g5240kcal207.2g783.6g130.7g210g
Annoskoko puolitettuna5000g2620kcal103.6g391.8g65.4g105g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251