Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1057g7664kcal12.6g4.2g859g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1268g1592kcal139.5g3.3g114.4g0g
Kaurahiutale 423g1581kcal61.3g240.9g30.9g42.3g
Vehnäjauho puolikarkea 1374g4713kcal140g961.4g16.5g48.1g
Sokeri 1527g6197kcal0g1525.2g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g2113g2472kcal59.2g84.5g211.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g85g338kcal0g83.7g0g0g
Leivinjauhe 42g74kcal2.2g16g0g0.2g
Mustikka metsä- 2113g930kcal10.6g135.2g12.7g69.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g51123kcal850.8g6108.8g2489.6g320.6g
Valittu annoskoko10000g25561kcal425.4g3054.4g1244.8g160.3g
Annoskoko puolitettuna5000g12781kcal212.7g1527.2g622.4g80.2g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932